KLASARI

Matkoja klassiseen musiikkiin

Sunday, May 29, 2005

Tervetuloa klassisen musiikin blogiin

Tervehdys kaikille! Nimeni on Mikael ja pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt perustaa klassiseen musiikkiin perustuvan harraste-blogin. Olen kuunnellut, soittanut ja opiskellut paljon erilaista musiikkia koko elämäni, myös klassista. Tästä huolimatta "klasari" on jäänyt aika etäiseksi ja joltisenkin tuntemattomaksi. Viime aikoina kiinnostukseni on herännyt ja kuuntelukokemuksiakin on jo kertynyt jonkin verran. Olen pitänyt kuulemastani, mutta pettymyksiäkin on toki tullut vastaan. Kaikki klassinen musiikki ei tietenkään ole hyvää; on olemassa loistavaa, hyvää, keskinkertaista, huonoa - kaikenlaatuista klassista musiikkia.

Blogissani aion esitellä lukijoilleni äänilevyiltä kuulemaani klassista musiikkia Ars Antiquasta (esim. Leonius) aina nykysäveltäjien tuotantoon (esim. Rautavaara). En kuitenkaan etene kronologisesti, vaan täysin sattumanvaraisesti ja mieleni mukaan. Sama pätee päivitystiheyteen. Lähteinäni käytän internetin ohella alan kirjallisuutta - jota on paljon - ja tietenkin paikallisen kirjaston mainiota levykokoelmaa sekä mahdollisesti nuotteja ja partituureja.

Yhden asian lupaan (ennen kaikkea itselleni): klassisen musiikin kuunteleminen ja arvioiminen tässä blogissa on rehelliseen ja konstailemattomaan näkemykseen pohjautuvaa. Matka klassisen musiikin maailmaan alkaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home