KLASARI

Matkoja klassiseen musiikkiin

Thursday, June 16, 2005

DVD ja vuosisadat

Menuhinia voi kuuntelun ohella myös katsella, kun EMI on julkaissut hänen esiintymisiään DVD:llä. Eilen lainasin tällaisen. Beethovenin op.61 on tuttu Anne-Sophie Mutterin esittämänä, mutta tuota Bruchia ja Mozartia en muista kuulleeni. EMI on näköjään julkaissut myös Maria Callasia, jonka kaunista nenää muisteltiin taannoin mm. Kasassa. Täytynee tarkistaa.

Ajetelkaa, että vuonna 1963 syntynyt Mutter esittää vuonna 1770 syntyneen Beethovenin vuonna 1810 sävellettyä teosta vuonna 1710 rakennetulla Stradivariuksella 2000-luvulla.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Minusta se Mutterin Beethovenin sonaattien boksi on yllättävän löysää soittoa ja huononee loppua kohden. Viimeiset ovat jo melkoista huiskimista, mutta sellaista se on kun livenä äänitetään.

2:55 PM  
Blogger Mikael said...

Näin muistakin sanoneesi. Ehkäpä tuottaja on päättänyt, että paikkauksia ei tehdä - tai sitten korvasi väsyivät viulun luonnostaan niin "epävireiseen" sointiin;)

Täydelliset ja virheettömät äänilevyt ovat vieraannuttaneet korvamme konserttitodellisuudesta. Virheet ja epäpuhtaudet huomataan välittömämmin kuin ennen.

3:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kyllähän se Menuhinin ja Kempffinkin esitys on kaikkea muuta kuin kliinisen täydellinen, mutta toisin kuin Mutterilla, lopputulos svengaa.

4:15 PM  

Post a Comment

<< Home